Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

BİMDER BOZKIR’A BİR ESER DAHA KAZANDIRIYOR


Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği BİMDER Bozkır'a yeni bir Kur'an Kursu kazandırmak için kolları sıvadı. Bozkır'a kurulduğu yıldan bu yana hizmetlerine aralıksız devam eden Bimder ilçe halkımızın da takdirini kazanıyor. Bozkır merkez mahallelerimizden den Yukarı Mahalleye 100 kişilik modern bir Kuran Kursu daha kazandırıyor.

Bozkır merkez Yukarı mahallede yapılması planlanan Kur'an Kursu için temel atma töreni geçtiğimiz cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi. Törene Bozkır İlçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenden sonra gazetemiz Bozkır Postasına açıklamalarda bulunan Bimder Derneği Başkanı Mehmet Görür şunları söyledi; "2017 yılında Bozkır İlçe Müftülüğüne bağlı 2 resmi Kur'an Kursunun açılışını gerçekleştirdik. İlerleyen zamanlarda öğrenci sayısında artış yaşanması nedeniyle Kur'an kursu sayısını dörde çıkardık ve şu an 230 öğrenci herhangi bir ücret ödemeden Kur'an Kurslarımızda yatılı olarak kalmakta ve eğitim görmektedirler." dedi.

Başkan Görür konuşmalarının devamında şu açıklamaları da yaptı. Resmiyeti Bozkır İlçe Müftülüğüne, iaşesi Bimder'e ait olan 2 kız 2 erkek olmak üzere toplam 4 Kur'an Kursu olmasına rağmen geçtiğimiz yıl Bozkır İlçe Müftülüğü ile Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Bozkır 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Hafız Proje olduktan sonra orta kısım bölümüne talep artışı yaşandığını ve Tevfik Bilge Kur'an Kursunun yetersiz kaldığını ifade eden Görür, bu sebeple 100 kişilik kapasiteli yeni ve modern bir Kur'an Kursunu ilçeye kazandırmak istediklerini söyledi.
Kurs inşaatını en kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Bimder Derneği Başkanı Mehmet Görür hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar