Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Kapatılan Hastaneler Açılmalı, Şehir Hastaneleri Kamulaştırılmalı

Kapatılan Hastaneler Açılmalı, Şehir Hastaneleri Kamulaştırılmalı

Şehir Hastaneleri Kamulaştırılmalı ! Hastanemi Kapatma Platformu Ankara’da uzun yıllardır hizmet veren devlet hastanelerinin Bilkent ve Etlik’te yapılan şehir hastaneleri gerekçe gösterilerek kapatılmak istenmesine karşı mücadele etti. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında ilk sözü alan Platform Sözcüsü ve TTB önceki dönem Merkez Konseyi Başkanı Dr. Beyazıt İlhan, Etlik Şehir Hastanesi bünyesine katılacağı gerekçesiyle Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi ve Etlik Zübeyde Hanım Doğumevi ile 17 semt polikliniğinin kapatılmasının planlandığını açıkladı.

“Her işin başı rant değil, sağlık olmalıdır”

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, hastanelerin kapatılması sonucu hastaların sağlığa erişiminin zorlaştığını, sağlıkçıların çalışma koşullarının zorlaştığını, çok sayıda sağlık emekçisinin işsiz kaldığını, sağlık sistemindeki sıkıntıların ise arttığını belirtti. “Her işin başı rant değil, sağlık olmalıdır” diyen Uğurlu, kapatılan ve kapatılmak istenen hastanelerin ihtiyaç duyulan yatırımlar yapılarak ve tarihi kimlikleri ile işlevleri korunarak sağlık hizmeti vermeyi sürdürmesi gerektiğini belirtti. Bununla birlikte TTB Merkez Konseyi üyesi Doç. Dr. Deniz Erdoğdu, sağlık emek-meslek örgütlerinin şehir hastanelerine karşı yürüttüğü mücadeleyi ve elde edilen kazanımları hatırlattı. Sağlık Bakanlığı bütçesinde şehir hastanelerinin büyük yer kapladığına dikkat çeken Erdoğdu, şehir hastanelerindeki havalandırmasız alanların, küçük odaların, tedbirlerden yoksun düzenlemelerin özellikle pandemi sürecinde daha da görünür hale geldiğini kaydetti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kapatılan Hastaneler Açılmalı, Şehir Hastaneleri Kamulaştırılmalı

 



Yorum Gönder

0 Yorumlar