02.TEMMUZ.2021 günü sayısı 21 olan faizsiz finans şirketleri için Cumhurbaşkanlığı oluru ile resmi gazetede yayımlanarak BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen faizsiz finans sisteminin mağdurları Konya Kılıçarslan meydanında toplanarak seslerini duyurmaya çalıştılar.
Faizsiz Finans sistemi ile ev sahibi olmak isteyen ve Türkiye genelinde sayılarının 54 bin civarında ve bunun yaklaşık Dört bin kişisinin Konya'da olduğunu söyleyen ve Evim Mağdurları Platformu adına açıklama yapan Asım Özkaradayı şu ifadeleri kullandı…
02.TEMMUZ.2021 günü sayısı 21 olan faizsiz finans şirketleri için Cumhurbaşkanlığı oluru ile resmi gazetede yayımlanarak BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen faizsiz finans sisteminin mağdur edilen üyeleriyiz.
Herkesçe malum olan ve halk dilinde evim şirketleri olarak bilinen faizsiz finans kurumları ülkemizde 30 yılı aşkın süredir ticari hayatlarına devam ediyorlardı. Bu sistem gerek dini hassasiyeti olan gerekse gelir durumuna göre küçük birikimleri ile hayat içinde ekonomik birikim yapabilme umudu taşıyan insanların birlik olup imece usulü ile buluştukları birbirlerine destek olabildikleri sistemi içermektedir.
Faizsiz finans sistemi üzerine ticari faaliyetlerini sürdüren bu şirketler için alınan tasfiye kararı ülke genelinde mağduriyet yaşanmaması adına alınmış olsada tasfiye sürecinden sorumlu olan devlet kurumları BDDK ve TMSF kapalı kapılar ardında şeffaf olmadan ve mağduriyetleri göz önünde bulundurmadan bizleri, birikimlerimizi ve alın terimizi bununla beraber kanuni bütün haklarımızı yok saymaktadır. Aniden alınan tasfiye kararı özellikle biz mağdur durumda bırakılan üyeler için hiçbir hak ve menfaat gözetilmeden yapılması sonucu 54 bin kişilik bir mağdur ordusu ortaya çıkarmıştır.
Şu an düzenlemenin üzerinden aylar geçti ve biz helal rızkına haram olan faiz illetini katmak istemeyen, kendi değerlerine sahip çıkmak için uğraşan, çoluk çocuğuna helal lokma ile bir şeyler vermek derdinde olan vatandaşlar düşünülmeden devlet yönetimi tarafından yapılan bu faizsiz finans sistemi düzenlemesi ile mağdur edilmiş olduk.
BDDK ve TMSF isimli kurumlar almış oldukları talimatla denetleme ve tasfiye işlemlerini mağdur vatandaş lehine yapması gerekirken aksine bir tutum sergileyerek bize ait olan birikimlerimizi iade etmekten geri durmaktadırlar.
Tasfiye kararı sonrası geçen zaman ortada iken devlet kurumları hali hazırda çözüm odaklı hiçbir tavır sergileyememiştir.
Konya' dan bir kez daha sesleniyoruz…
Devletimizden beklentimiz odur ki; bizleri BDDK VE TMSF nin insafına bırakıp alın terimizin; helal lokmamızın yok edilmesine göz yummasın.
Kurumlara, insan hak ve onurunun korunması hususunda verilecek her türlü talimat tasfiye sürecini yöneten ve bizim mağduriyetimize göz yuman BDDK ve TMSF üzerinde olumlu etki yapacağı kanaatindeyiz.
Saygılarımızla.
Evim Mağdurları Platformu.
0 Yorumlar