Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

Mevka ile Üniversiteler arasında Teknogirişim dersleri işbirliği protokolü imzalandı.


MEVLANA KALKINMA AJANSI İLE BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA, TEKNOGİRİŞİM DERSLERİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Konya-Karaman Bölgesi'nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, bölgede yer alan üniversitelerle "Teknogirişim Derslerinin Verilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü" imzaladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı tarafından imzalanan iş birliği protokolü, düzenlenen tören ile yürürlüğe girdi.

Protokol, girişimcilik konusunda farkındalık oluşturulması, yatırıma dönüşme ve ticarileşme potansiyeli olan proje fikirlerinin geliştirilmesi ve kurumlar arasında iş birliği sağlanmasını, ayrıca girişimci adaylarının ve yatırımcıların bir araya getirilmesinin desteklemesini öngörüyor.

Atılan imzaların ardından işbirliği protokolü ile ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, "Bölgesel ve ulusal kalkınma politikaları açısından ele alındığında girişimcilik ve özellikle de teknoloji odaklı girişimcilik konusu son yıllarda üzerinde önemle durulan ve kamu kesimi tarafından önemli teşvikler verilen bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Biz de ajans olarak, sorumluluk alanımızda yer alan Konya ve Karaman illerimizde girişimcilik ekosistemini geliştirmek üzere pek çok faaliyet gerçekleştirmiş durumdayız. Bu doğrultuda, Ajansımız tarafından bugüne kadar Konya'da 750, Karaman'da ise 445 kişi olmak üzere bölgemizde toplamda 1195 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmiştir. Bununla birlikte, bölgemizde yer alan girişimci adaylarının, fikirlerini hayata geçirmekte ihtiyaç duydukları maddi kaynaklara daha kolay ulaşmalarında önemli bir finansman aracı olarak karşımıza çıkan melek yatırımcılık ile ilgili yürüttüğümüz çalışmaların da katkıları ile İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (İnnoPark) tarafından Mavi Okyanus Melek Yatırımcı Ağı kurulmuştur. Ayrıca, bölgemizde yer alan girişimci adayları, ajansımız tarafından uzman mentörler ile bir araya getirilerek bu konuda deneyim kazanmaları sağlanmış, akabinde düzenlediğimiz hackhathon etkinlikleri ile de girişimci adayları teknik alanda kazandıkları bilgi ve becerilerini prototipe dönüştürme fırsatı yakalamışlardır. 

Tüm bunların yanı sıra, bölgemizdeki girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri amacıyla Karaman İş Geliştirme Merkezi ve İnnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ajansımızın Güdümlü Proje Destekleri ile hayata geçirilmiştir. Son olarak bölgemizde yer alan üniversitelerimiz ile imzaladığımız işbirliği protokolü ile de başta mühendislik ile ilgili bölümlerde olmak üzere bölgemize özel bir müfredat dâhilinde seçmeli teknogirişim derslerinin verilmesini ve akabinde düzenleyeceğimiz programlar ile bölgemize teknoloji odaklı yeni girişimciler kazandırmayı hedefledik. Protokol kapsamında, Ajansımız koordinasyonunda oluşturulacak çalışma komisyonu tarafından 14 hafta (1 dönem) sürmesi planlanan ders programı için uygun içerikler hazırlanması ve dersi alan öğrencilerin proje fikirlerini geliştirilmesi, olgunlaştırılması ve ticarileştirilmesi bir ortamın nasıl sağlanacağına yönelik teknik çalışmalar tamamlanacaktır. Dersi başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerin ders dönemi sonunda yatırıma dönüşme ve ticarileşme potansiyeli olan proje fikirleri, daha sonra Ajansımız tarafından koordine edilecek "mentörlük (rehberlik)" sürecine dâhil edilecektir. 

Her bir bölge üniversitesinde yılda en fazla 20 öğrencinin faydalanabileceği teknogirişim dersleri ve akabindeki mentörlük ve eşleştirme programları neticesinde protokolün uygulama süreci sonunda bölgeye en az 5 yeni teknolojik girişim kazandırılması hedeflenmektedir. Bölgemizdeki girişimcilik ekosistemine önemli faydalar sağlayacağına inandığımız bu programın, hayırlara vesile olması temennisi ile protokolün oluşturulmasındaki emek ve katkılarından dolayı sayın rektörlerimizin şahsında tüm bölge üniversitelerimize ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar