Header Ads Widget

Doğal güzellikler Şehri Konya

Kategori günceleri

6/recent/ticker-posts

TARIM İÇİN BİR ARAYA GELMELİYİZ


Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, parti il binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konya üreticisinin tarım ve hayvancılıkta yaşadığı problemleri dile getiren Karaduman, Konya Milletvekillerine de çağrıda bulundu. Tarımın başkenti Konya'nın ülkenin önemli ihtiyacını karşıladığını hatırlatan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, "Konya'mız, çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşanların karşı karşıya kaldığı sorunlar bakımından çok büyük bir vahamet içerisindedir" dedi.

 

Yanlış uygulanan tarım ve hayvancılık politikalarının ülke üreticisini kayba uğrattığının altını çizen Karaduman, "Ayrıca bugün içerisinde bulunduğumuz kuraklık süreci adeta tarlaları mera haline getirdi. Bugün çiftçinin ve besicilerin feryat ettiği bir ortamda hele de Konya gibi bir ilde bu feryatların duyuluyor olması kabul edilebilir bir şey değil. Yaşanan tüm bu problemler, siyaset üstü bir konudur. Şehirde yaşanan tarımsal sorunlar, çiftçilerimizin topraklarını ekemez hale getirilmesi  besicilikle uğraşan vatandaşlarımızın artık hayvancılığı terk etmeye yüz tutması, Konya'da bütün siyasi partileri ve milletvekillerini daha büyük sorumluluklar almaya zorlamıştır. Konya'mızda milletimizin oyuyla seçilmiş ve milletimize hizmet etmeye yemin etmiş bütün milletvekillerini (AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti) çiftçilerimizin ve besicilerimizin yaşadığı bu ciddi problemler karşısında bir araya gelmeye ve Konya'mızın bu sorunlarının konuşulduğu bir toplantının düzenlenmesine davet ediyorum. Saadet Partisi olarak bizim hazırlıklarımız var. Bu sürece olumlu katkılar sağlamaya, gerekiyorsa taşın altına elimizi değil; vücudumuzu koymaya hazır olduğumuzu ve bu vesileyle de ifade etmek istiyorum. Bugün değilse, ne zaman milletvekilleri çiftçilerin ve besicilerin feryadını duyacak? Bugün değilse ne zaman Konya'nın sorunlarının çözümlerine katkı sağlanacak? Bu sorunlar bizi bir araya getirmeyecekse, hangi sorunları bizi bir araya getirecek?" şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ VEKİLLERLE DAHA ÇOK GÖRÜŞECEĞİZ

Basın toplantısında gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Karaduman, "Konya'nın milletvekilleriyle bu konuda bir iletişim kurdunuz mu?" sorusunu da yanıtsız bırakmadı. Karaduman, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Muhalefet partisi milletvekilleriyle geçtiğimiz günlerde Konya'da televizyon programında bir araya geldik. Gönlümüz o programda AK Parti ve MHP milletvekillerinin olmasını da arzu ederdi. Ülkenin ve Konya'mızın sorunlarını hep birlikte değerlendirmek isterdik ama üzüldüğümüz bir tablodur ki, AK Parti ve MHP milletvekilleri bu programa katılmadılar. Muhalefet partilerinin milletvekilleriyle bir araya geliyor, sorunları görüşüyoruz. AK Parti milletvekilleriyle de bu süreçte daha fazla görüşeceğiz. Konya'nın sorunlarına duyarlı olmaları konusunda da çağrılarımızı defaatle yineleyeceğiz. Bütün platformlarda iktidara en fazla sahip çıkan Konya'nın, iktidar milletvekilleri tarafından sahip çıkmaları gerektiğini ve tarihi bir sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini ifade edeceğiz."

BÜTÜN VEKİLLER BİR ARAYA GELMEYE MECBURUZ

Konya'nın tüm milletvekilleriyle yapılması gereken bu toplantının bir tercih değil, zaruret olduğunu belirten Karaduman, "Geç kalınmadan bu toplantının yapılması şarttır" dedi. Toplantının istenirse basına kapalı, istenirse basına açık bir şekilde de gerçekleştirilebileceğini söyleyen Karaduman, son olarak şunları kaydetti: "Konya'nın ilçelerini geziyoruz. Sorun gerçekten fazla. Sorunların daha fazla büyümesine müsaade etmeden bu toplantıyı gerçekleştirmeliyiz. Yine söylüyorum, yapılmasını arzu ettiğimiz bu toplantı ve mesele, siyaset üstü bir meseledir. Tarımda özellikle kuraklıktan dolayı bir kriz söz konusu. Bu krizi, ortadan kaldırmalıyız. Siyasi bir beklentimiz yok. Bu talebe duyarsız kalınırsa, çiftçilerimizin yaşadığı bütün sorunlara ortak olunacağının da bilinmesi gerekiyor. Bütün siyasi partilere oy veren çiftçilerimiz ortak bir sorun yaşıyor. Bu durum karşısında bizlerin de parti gözetmeksizin bir araya gelmesi kaçınılmazdır. Bir araya gelmeye mecburuz."

Yorum Gönder

0 Yorumlar